4 grunner til å samarbeide heller enn å konkurrere

4 grunner til å samarbeide heller enn å konkurrere Norway Elopement photographer

Jeg elsker å jobbe for meg selv, og trives veldig godt alene. Men, jeg føler arbeidslivet mitt fikk en helt ny kvalitet etter jeg fant kollegaer. Selv om jeg kun treffer de fleste på facebook og over skype, så er det å ha noen å dele ting med er virkelig fint altså.

Jeg har samlet noen av grunnene til hvorfor det er fint å finne sitt eget fellesskap, og hvorfor det absolutt er noe å vurdere for deg også:

Personlig vekst

Ved å bli kjent med andre i lignende situasjon har dere anledning til å lære fra hverandre, og inspirere hverandre.

Samarbeid

Kanskje er dere spesialisert på litt ulike felt, eller kan henvise til hverandre om dere er fullbooket en periode. Jeg har gjort stylede shoots sammen med andre typer leverandører, og henviser alle fotoforespørsler som ikke passer til andre fotografer jeg kjenner. Det er både en fin service til kundene, og så er det hyggelig om det kan føre til at kollegaer kan få de oppdragene.

Støtte og fellesskap

Det kan være veldig tungt å jobbe alene. Man kan få vanskelige spørsmål fra kunder, møte tekniske utfordringer eller rett og slett bli litt ensom. Da er det fint å ha noen å som forstår. Det er stor forskjell på å være ansatt og på å være selvstendig næringsdrivende så det er ikke så lett alltid for alle andre å se de utfordringene man har.

Å ha noen å stå til ansvar overfor

Når man har en sjef så er det ikke så lett å slippe unna alle oppgavene som må gjøres. Når man er sin egen sjef så kan det være veldig enkelt å miste fokus og oversikt over hva som er viktig. Jeg pleier å gi en oversikt over mine viktigste fokusområder, og hva jeg vil oppnå, til en venn i begynnelsen av hver uke. Denne lista går vi gjennom på slutten av uka, og så følger vi opp underveis og hører hvordan det går med hverandre. Bare det å lage en slik oversikt hjelper godt på gjennomføringen, men i tillegg å ha noen som sjekker inn gjør det mye lettere for meg å holde fokus.

Slik kan du finne likesinnede

  • Søk opp aktuelle facebookgrupper
  • Bli medlem av en mastermind-gruppe
  • Finn deg en mentor eller en coach
  • Let etter lokale gründergrupper
  • Ta et eller flere kurs eller workshops
  • Få deg en plass i et kontorfellesskap

 

Leave a Comment

Portrett Ingvild

Hei jeg heter Ingvild

Jeg vil aller helst være ute å ta bilder av fine par. Jeg bor med hunden og kjæresten min i Kristiansand, og jeg elsker å reise på jakt etter vakker natur og kjærlighetshistorier.

kanskje du også vil lese

Trenger du (ny) hjemmeside? Velg WordPress

Hvordan møte, eller aller helst, overgå forventningene til kundene dine?

Hvordan møte, eller aller helst, overgå forventningene til kundene dine?

Hvordan bør du prissette tjenestene dine

hvordan-Tjene-mer-penger-trives-mer

Jobb med kunder du trives med og tjen mer samtidig