Bryllupsalbum – Lurer dere på om dere trenger det? Det gjør dere. Og her er hvorfor..

Bryllupsalbum er kanskje sett på som et dyrt tilleggsprodukt, noe som er greit å ha, og ikke så mye mer. Den tanken vil jeg gjerne gjøre noe med. Fra ditt perspektiv som brud – ikke fra mitt som fotograf.

Her er alternativene til et bryllupsalbum

Bryllupsbildene deres – hvis dere ser bort i fra et profesjonelt laget bryllupsalbum – kan bevares digitalt, samt at dere kanskje printer noen få og henger et stort lerretsprint på veggen. Enten nå eller i fremtiden.

Hvis vi begynner med de digitale filene. De har absolutt mange bruksområder. Og dere kan alltids lage deres egne bryllupsalbum på nett, ikke sant? Til en brøkdel av prisen gjerne. Uten å gå for dypt inn i spesifikasjoner så kan dere velge mange tilpasninger, albumet kan legges flatt, dere kan velge navnepreg på skinnomslag og museumskvalitet på papiret. 

Til sammenligning er album dere kjøper på nett ofte mer upersonlige, med printkvalitet som kan være ganske tvilsom. Albumet er heller ikke designet av en profesjonell fotograf – en som plasserer bildene og designer layouten på en måte som forteller historien fra bryllupsdagen på en estetisk måte. Og så må dere jo gjøre jobben selv også da.

I tillegg kan USBen eller harddisken der bildene er bli ødelagt eller forsvinne. Ettersom teknologien utvikler seg må du huske å flytte rundt på bildene slik at de blir bevart. Husk også at de må lagres på mer enn ett sted for at de ikke skal kunne slettes ved et uhell.

Når det gjelder lerretsbilder og andre print er disse fantastiske minner fra dagen. Og de kan plasseres rundt i hjemmet og gis til venner og familie som gaver. Men de forteller bare deler av historien.

Et bryllupsalbum er langt fra “bare” et bryllupsalbum

Ettersom årene går tar albumet en ny form – det blir en minnegjenstand fra dagen – akkurat som kjolen, ringene eller bryllupsinvitasjonen.

Tilslutt blir det arvegods, gitt videre fra ett familiemedlem til det neste, gitt videre til neste generasjon og fortalt som en historie. 

Hvert eneste år som går øker verdien. Tenk på det. Dere husker første gang dere så gjennom det ikke lenge etter bryllupet, så senere med barn og etterhvert barnebarn. 

Albumet blir diskutert med barna på fanget og sendt rundt kaffebordet. Og alt dette blir egne minner. Snakk om avkastning fra denne investeringen dere gjorde den gang da.

Og dette, mer enn noe annet, er “hvorfor” som er bak bryllupsalbumet.

Leave a Comment

Portrett Ingvild

Hei jeg heter Ingvild

Jeg vil aller helst være ute å ta bilder av fine par. Jeg bor med hunden og kjæresten min i Kristiansand, og jeg elsker å reise på jakt etter vakker natur og kjærlighetshistorier.

kanskje du også vil lese

Italy-Dolomites-Elopement-Fun-Natural-Norway-462.jpg

September elopement in the Dolomites, Italy

How to elope in Norway

How to plan your Norway elopement in 2023 [+ FREE downloadable PDF]

hva-gjør-vi-med-bryllupet-nå.jpg

Hva gjør vi med bryllupet?

Hvorfor er bryllupsfotografering så dyrt

Hvorfor er bryllupsfotografering så dyrt?