Hva gjør vi med bryllupet?

Det er fortsatt usikre tider, og vi vet enda for lite. Det er mange som skal gifte seg nå i 2021, og jeg skjønner godt at mange er bekymret for bryllupet selv om ting går i riktig retning når det gjelder vaksinering. For alle oss som jobber med bryllup er fremtiden også veldig uviss, og vi kjenner usikkerheten og håpløsheten på kroppen. Følg med på gjeldende råd og regler. Basert på det vi vet (eller ikke vet) nå er det ulike mulige scenarier som kan gjelde for sommersesongen: 

Bryllupet kan holdes (nesten) som planlagt!

Restriksjonene løftes, og hverdagen kommer mer eller mindre tilbake. 

Bryllupet kan holdes, men med færre gjester.

Det er fortsatt flere restriksjoner, men mye fortsetter som vanlig.

Kanskje dere velger å kun være dere to – og ha en avslappet, personlig dag der dere kan gjøre akkurat som dere vil. Eller dere kan samle deres nærmeste (alt avhengig av hvor mange som er lov) og kose dere sammen med dem. Ofte er små bryllup vel så hyggelige som store og dere får mer tid sammen med de som er tilstede.

Når det senere er mulig igjen, kan dere ha en skikkelig fest med alle dere skulle ha invitert i bryllupet – og kanskje enda flere!

Sørg bare for å ha gode bilder å dele med de som ikke kunne være tilstede og for å minne dere selv på denne fine dagen. Kanskje den ikke blir som dere hadde sett for dere- kanskje den faktisk blir enda viktigere og enda finere.

Visste du at jeg, i tillegg til vanlig bryllupsfotografering, faktisk har spesialisert meg på slike små, vakre og personlige bryllup? Det kalles på fagspråket (dvs stjålet fra engelsk) elopement. Kort sagt så går det ut på at dere feirer dagen slik dere ønsker, men at fokus er på dere og ikke på gjestene og alt det rundt bryllupsdagen. Da er det naturlig med færre (eller ingen) gjester, og at dagen legges opp slik at det blir en skikkelig drømmedag. Noen velger å gjøre det offisielle papirarbeidet unna på forhånd, mens andre vil at alt skal ordnes der og da.

Når jeg fotograferer slike dager så er det i hovedsak utenlandske par som kommer til Norge for å gifte seg. Vi bor faktisk i et av verdens vakreste land, som har så mye å by på. Elopement er en voksende trend, nettopp fordi det er så personlig, og kjærligheten som er bakgrunnen for bryllupet, ikke bare blir bakgrunnen, men hele fokuset. Jeg har masse mer info om dette, men siden jeg hovedsakelig jobber med engelskspråkelige, så er alt dette på engelsk enn så lenge.

Bryllupet må utsettes.

Det er fortsatt ikke lov å samles, eller reise og det meste er fortsatt stengt.

  1. Det er fortsatt usikkert hva som kommer til å skje, så ikke sett en ny dato for tidlig.

  2. Når datoen er på plass så kan dere be om “change the date” fra heypaperie.

  3. Vurder først om bryllupet kan holdes senere i år. Sommer, høst og vinter har alle sin sjarm. Mye kan faktisk ordnes på kort varsel. Dere har jo faktisk gjort store deler av planleggingen allerede.

  4. Hva har dere booket som dere kan ta med dere videre? Få oversikt over avtalene dere har gjort og ta kontakt med alle involverte. Finn ut hva som kan gjøres. Husk at sannsynligvis er absolutt alle veldig påvirket og presset av situasjonen. De fleste bryllupsleverandører jobber med svært små marginer så ikke forvent at alt vil la seg gjøre og vit at det nok ikke er viljen det står på.

  5. Forhåpentligvis finner dere en dato som passer for alle, uten at eventuelle ekstra kostnader blir for store. For å se hvilke retningslinjer jeg opererer med for å endre dato kan dere lese her. Jeg foreslår å tenke utenfor boksen, og kanskje velge en annen ukedag enn lørdag- og gjerne også høst og vinter, for å kunne sikre dere flest mulig av de leverandørene dere allerede har avtaler med. 

  6. Denne uvanlige situasjonen er vanskelig for de fleste, og kanskje spesielt for mange små firma- som sannsynligvis inkluderer de fleste av de ulike leverandørene dere har booket til bryllupet deres, som lokalet, fotografen og catering.

    Ved å legge bryllupet utenfor høysesong (og/eller til en ukedag), kan dere være med å sikre inntekten og levebrødet til disse. Alternativet er faktisk at mange mister et helt år med inntekt, og kanskje går konkurs.

Det kommer til å komme flere endringer i tiden som kommer. Og sannsynligvis blir det verre før det blir bedre. Ha is i magen og vent litt før dere avlyser eller utsetter. Jeg håper sommeren kommer til å være tilnærmet normal, og jeg gleder meg til alle bryllupene jeg skal fotografere!

Leave a Comment

Portrett Ingvild

Hei jeg heter Ingvild

Jeg vil aller helst være ute å ta bilder av fine par. Jeg bor med hunden og kjæresten min i Kristiansand, og jeg elsker å reise på jakt etter vakker natur og kjærlighetshistorier.

kanskje du også vil lese

Hvorfor er bryllupsfotografering så dyrt

Hvorfor er bryllupsfotografering så dyrt?

Derfor bør du alltid printe bildene dine

Derfor bør du alltid printe bildene dine

Gifte dere utendørs?

Gifte dere utendørs?

Årets bryllupsfarge? Miljøvennlig grønt