Gifte dere utendørs?

Gifte dere utendørs? Norway Elopement photographerFrisk luft, blomster og naturlige kulisser. Det å gifte seg utendørs kan være en drøm. Men det kan også kreve litt ekstra planlegging enten du innerst inne har en bohemsk sjel eller du er mer tradisjonell.

Tre kritiske planleggingselementer – tid, temperatur og en alternativ plan

Tid – Velg den etter å ha tenkt dere nøye om

Fra solnedgang en disig sommerkveld, til dramatiske bilder mot en stjernehimmel- utendørsbryllup er en gave til en bryllupsfotograf. Men selv om de kan være nydelige, kan de også være veldig krevende hvis tidspunktet for vielsen ikke stemmer.

Først og fremst- det handler om naturlig lys. Enten det er sommer eller vinter vil dere at solen skal være bak dere. Så slipper dere å mye på alle bilder og gi dere lite flatterende skygger i ansiktet. Men – det finnes unntak så snakk med fotografen deres på forhånd.

Naturlig lys endrer seg i løpet av dagen. Når sollyset er direkte over dere er skyggene harde og skarpe. Men sent på ettermiddagen (og tidlig på morgenen) er lyset mykere og bildene blir også mer flatterende. På vinteren er solen lav hele tiden, og det harde lyset finnes ikke. 

Nedkjøling og oppvarming

Enten bryllupet finner sted på sommeren eller vinteren er det lurt å ta noen forhåndsregler for å sikre at gjestene deres er komfortable. 

Hvis dere forventer høye temperaturer er det lurt å servere kald drikke og gjøre i stand et skyggefullt område. Ikke vær for strenge med kleskoden og sett frem noen vifter hvis det lar seg gjøre.

Om vinteren (og selv om vår, høst og om kveldene), så kan dere sette frem kurver med pledd, en kakaostasjon og noen terrassevarmere.

Lag en alternativ plan

Med mindre dere planlegger et destinasjonsbryllup et sted med veldig stabilt klima bør dere lage en plan for vind og regn. Den ideelle utendørs bryllupslokasjonen har et klargjort innendørslokale, bare sånn i tilfelle. Eller hva med å velge en utendørs vielse og innendørs fest. Uansett hva dere velger – pass på at gjestene deres vet hva de skal forvente. Gi dem noen tips til hva de bør ha på seg og med seg. Kanskje støvler og paraply? Eller badetøy hvis dere vil ha en skikkelig avslappet samling ved sjøen. Les gjerne også innlegget mitt om regn på bryllupsdagen.

Det praktiske

Biler overalt- hvilke parkeringsmuligheter finnes?

Noen mindre eller fjerntliggende lokasjoner mangler kanskje nok parkeringsplasser. Hvis det er tilfelle er det lurt å finne alternative løsninger og inkludere informasjonen på invitasjonene. 

Bestill i god tid

Med mindre dere får et tilbud med alt inkludert må dere booke noen deler av dagen separat, som vigsler og caterer. Pass på at årstid, lokasjon og popularitet alt spiller inn når det gjelder hvor tidlig ute dere må være. Men, generelt sett gjelder jo før jo bedre.

Kle dere etter forholdene

Hvis dere velger et utendørsbryllup må dere også tenke ekstra nøye gjennom antrekk. Kanskje dere trenger støvler, varme jakker eller paraplyer.

Snakk med leverandørerne deres (særlig fotografen)

Er leverandørene dere har valgt klare for utfordringene som hører med en utendørsevent? Har de erfaring? Hvis ikke bør dere gå gjennom hva som kan forventes og hva som kan gå galt. Er det tilgang til strøm? Vann? 

Fotografen bør selvfølgelig sjekke an stedet på forhold for å finne best mulig vinkler og lokasjoner for vielsen og bildene. 

Bærer lyden?

Ute i naturen er det ikke naturlig akustikk som innendørs, så det kan være behov for et lydanlegg. Pass på at dette blir testet på forhånd.

Dekor utendørs

mindre er alltid mer

Når man velger å gifte seg ute i naturen er det ofte unødvendig å bruke mye tid og penger på dekor. Kanskje holder det med en blomsterbue til vielsen, lyslenker til kvelden og pynt på bordene. I de mindre fargerike månedene er det også fint med noen blomsterpotter rundt omkring. 

Blomsterproblemer

Ikke la blomstene stå fremme i direkte sollys og visne bort før gjestene i det hele tatt har satt seg. Be om at de blir plassert ut 30-60 minutter på forhånd.

Leave a Comment

Portrett Ingvild

Hei jeg heter Ingvild

Jeg vil aller helst være ute å ta bilder av fine par. Jeg bor med hunden og kjæresten min i Kristiansand, og jeg elsker å reise på jakt etter vakker natur og kjærlighetshistorier.

kanskje du også vil lese

hva-gjør-vi-med-bryllupet-nå.jpg

Hva gjør vi med bryllupet?

Hvorfor er bryllupsfotografering så dyrt

Hvorfor er bryllupsfotografering så dyrt?

Derfor bør du alltid printe bildene dine

Derfor bør du alltid printe bildene dine

Årets bryllupsfarge? Miljøvennlig grønt