6 grunner til at du burde ha forlovelsesfotografering

Dere ble nettopp forlovet og er midt i bryllupsplanleggingen. Det er så lett å bli overveldet av stress, men dette er en tid som burde bli feiret og som bør nytes. Her er noen grunner til at dere burde sette forlovelsesfotografering til toppen av husk-å-gjøre-lista:

1- Øv deg på å være foran kamera

Kanskje den mest åpenbare grunnen til å ha en forlovelsesfotografering er muligheten til å øve og bli komfortabel før den store dagen. De fleste er ikke så vant med å bli fotografert, særlig ikke med kjæresten sin, så det er til stor hjelp å ha gjort det en gang før. Nøkkelen til å få naturlig bilder er å fokusere på hverandre og ignorere kamera. 

2- La fotografen bli kjent med dere

Dette er nok det jeg liker best – å bli kjent med parene jeg skal fotografere. Og det burde også være viktig for dere. Det lar fotografen deres se hvordan dere oppfører dere i forhold til hverandre, lære om personlighetene deres og hva slags dirigering dere kan trenge. Det er også den perfekte tida til å snakke om hvordan dere traff hverandre, ble forlovet og om planene for bryllupet og fremtida. Dere får også muligheten til å fortelle hva dere er, og ikke er, komfortable med. 

3- Dere blir kjent med fotografen deres

Forhåpentligvis gjorde dere litt research før dere valgte fotograf, og det kan gjøre at du føler at dere er litt kjent. Men ved å gjøre en fotoshoot lærer dere hvordan de jobber; hvordan de fotograferer og hvordan de dirigerer dere. Fortell dem om bryllupsplaene, få råd for tidslinjen for dagen, og hva du burde tenke over. I tillegg skal dere tilbringe hele dagen med denne personen- mer enn noen andre på bryllupsdagen, så det er viktig at dere kommer overens. Tenk på hvor vanskelig de vil være å slappe av og være dere selv hvis dere ikke syns noe om, eller ikke stoler på, fotografen. 

4- Få personlige bilder av dere selv sammen

Dere får nok av bilder fra bryllupsdagen, men dette er annerledes. Forlovelsesbilder er fra hverdagen, mens bryllupsbildene er fra den ene store dagen. Dere får tid med hverandre og kan gjøre noen gøy sammen. Og så får dere bilder dere kan sette pris på resten av livet! Dere kan også få bruk for dem til dekorasjoner, save-the-dates og andre trykksaker til bryllupet.

5- Kombiner det med en date og tilbring tid sammen

Tiden flyr – særlig når man er midt i å planlegge et bryllup. Pass på at dere tar dere tid til hverandre og koser dere sammen. Bruk denne muligheten og gjør det til en koselig date. Velg noe dere liker å gjøre sammen, kanskje ta med en flaske vin, og gå ut å spis eller se en film etterpå.

6- Dokumenter en del av historien deres

Bilder er ikke bare ment for i dag. De er der for å minne dere på denne tida av livene deres i mange år fremover. Når minnene begynner å falme kan du se på disse bildene, og se hvor lykkelige dere var. 

Uansett hvilke av disse grunnene som treffer dere, anbefaler jeg dere om å ta et øyeblikk og bestille forlovelsesfotografering. Dere kommer til å takke meg senere!

Leave a Comment

Portrett Ingvild

Hei jeg heter Ingvild

Jeg vil aller helst være ute å ta bilder av fine par. Jeg bor med hunden og kjæresten min i Kristiansand, og jeg elsker å reise på jakt etter vakker natur og kjærlighetshistorier.

kanskje du også vil lese

hva-gjør-vi-med-bryllupet-nå.jpg

Hva gjør vi med bryllupet?

Hvorfor er bryllupsfotografering så dyrt

Hvorfor er bryllupsfotografering så dyrt?

Derfor bør du alltid printe bildene dine

Derfor bør du alltid printe bildene dine

Gifte dere utendørs?

Gifte dere utendørs?