7 grunner til å velge et destinasjonsbryllup

Tenk deg å gifte seg i en nydelig nasjonalpark, i en historisk europeisk by eller hva med på en tropisk strand? Et destinasjonsbryllup trenger ikke være en fjern drøm.

Her er noen gode grunner til hvorfor dere bør vurdere å ha et destinasjonsbryllup

 1. Det er lett å gjøre et destinasjonsbryllup gøy og avslappet, og dere stiller på nøytral grunn– der (sannsynligvis) alle familiemedlemmene må reise.
 2. Dere kan krysse et sted av deres bucket list – for dere kan jo gifte dere hvor som helst. Tenk å være midt i et spektakulært landskap (og alle de unike bildene som det kan føre til).
 3. Bryllupet deres vil bli skikkelig unikt: dere skiller dere ut fra de andre bryllup dere har vært i og det vil være en minneverdig opplevelse for alle dere velger å inkludere.
 4. Et destinasjonsbryllup er vanligvis mer intimt og personlig enn et tradisjonelt bryllup. Dere trenger ikke føle at dere må invitere alle de dere normalt “føler at dere må”, og gjestene vil derfor kun være deres nærmeste familie og venner. Siden bryllupsgjestene sannsynligvis ankommer og drar hjem noen dager før og/eller etter bryllupet så får dere noen dager sammen. For en flott mulighet til å dele en opplevelse med dere nærmeste.
 5. Det er ofte både enklere og raskere å planlegge et destinasjonsbryllup. Mange resorter tilbyr gratis planlegging. Og selv hvis dere velger å betale for en planlegger er det verdt det. Dere slipper utrolig mye stress ved å bruke en god bryllupsplanlegger.
 6. Å ha bryllupet på en eksotisk lokasjon kan faktisk spare dere penger. Dere får muligheten til å ha bryllupet og bryllupsreisen på samme tid. Og selv om det ikke passer for dere, kan gjestelisten reduseres kraftig når man velger en fjern destinasjon – og det er mat og drikke til gjestene som pleier å være den største kostnaden i et bryllup. Kanskje er omgivelsene rundt bryllupslokasjonen så fine i seg selv at dere ikke trenger å bruke så mye penger på dekorasjoner. Som en bonus kan kanskje gjestene deres spare litt på å booke reisen sammen, og få seg en deilig ferie.
 7. Ved å velge et destinasjonsbryllup kan dato og sesong være mye mer fleksibelt. Dere kan dra hvor som helst der klima frister. Og det er også mye mer aktuelt å velge en ukedag.

Husk på:

 • Det blir nok mye dyrere for gjestene å delta og noen vil måtte takke nei.
 • Familiene deres blir kanskje litt skuffet, særlig hvis de hadde håpet på et tradisjonelt bryllup hjemme.
 • Det kan være en utfordring å planlegge et bryllup på avstand hvis dere ikke bruker en planlegger.
 • Dere må være forberedt på å fly inn fotograf, planlegger, stylist etc. Ikke stol for mye på resortfotografer.
 • Gjennomgå alt papirarbeid i god tid, og undersøk hva som trengs for å gjøre bryllupet lovlig i hjemlandet deres.
 • Det kan være en utfordring (og også ganske dyrt) og ha et stort destinasjonsbryllup.
 • Gjestene deres har kanskje forventinger om utflukter i dagene før og etter bryllupet. Vær forberedt på å foreslå aktiviteter og samlinger.
 • Vurder å velg bort gaver, siden gjestene deres gjerne har mer enn nok med utgiftene til reise og opphold.

Lykke til med planleggingen av destinasjonsbryllupet. Dere må gjerne dele erfaringene deres under.

Leave a Comment

Portrett Ingvild

Hei jeg heter Ingvild

Jeg vil aller helst være ute å ta bilder av fine par. Jeg bor med hunden og kjæresten min i Kristiansand, og jeg elsker å reise på jakt etter vakker natur og kjærlighetshistorier.

kanskje du også vil lese

hva-gjør-vi-med-bryllupet-nå.jpg

Hva gjør vi med bryllupet?

Hvorfor er bryllupsfotografering så dyrt

Hvorfor er bryllupsfotografering så dyrt?

Derfor bør du alltid printe bildene dine

Derfor bør du alltid printe bildene dine

Gifte dere utendørs?

Gifte dere utendørs?