Elopement – ikke lenger bare for brud og brudgom på rømmen

Jeg elsker romantikken og eventyret ved elopement – personlig, intimt, vakkert – også skaper det helt unike minner å dele med flere generasjoner. Heldigvis er ikke elopement kun for de som liker å gå mot strømmen lengre. Istedenfor å våkne en dag, pakke en koffert og dra i vei, er det flere og flere brudepar som nå planlegger et elopment flere måneder i forveien.

Det er helt klart at den tradisjonelle definisjonen på elopement trenger en liten forvandling – så la oss ta en titt på hva eloping betyr i dag.

Ny Definisjon på Elopement

Selv om elopement tradisjonelt kun var en affære for to, kan det nå også elopement inkludere de nærmeste for en mer intim opplevelse, selv om det selvfølgelig fortsatt er mulig å løpe til tinghuset eller gifte seg på ferie – bare dere to. Uansett hva dere bestemmer dere for, er det viktig å velge det som føles rett for dere som par.

Så er det jo dette med budsjettet. I USA ligger et gjennomsnittsbryllup på rundt $30 000, som med dagens kurs er ca 245 000 kr. Og i Storbritannia er det hakket verre – 27,161 pund eller 290 000 kr. Elopement på den andre siden, kan koste akkurat det du vil.

Men kanskje det aller beste med elopement er at det handler kun  om dere – bare dere, ikke noe bordplassering, familiepolitikk, og ingen grunn til å bli forvandlet til Bridezilla uten at du engang merker det.

For paret som eloper er det mye å glede seg til. Men, om du tenker på elopement er det et par ting du bør planlegge på forhånd…

En liten huskeliste for par som tenker på elopement

Hvordan si ”Overraskelse, vi har giftet oss!”

Selv om de har gode intensjoner så har alle, absolutt alle, en eller annen mening om bryllupet ditt – fra dato til drikke og meny. Det er godt mulig det er grunnen til at du har valgt elopement til å begynne med. Men husk at ikke alle kommer til å hoppe i taket av avgjørelsen din, så vær forsiktig med hvordan du deler nyheten. Ikke under noen omstendighet (overhodet ikke) engang tenk på å dele med nærmeste venner og familie over sosiale medier – det er helt upersonlig. Ring, FaceTime, inviter dem til å se seremonien digitalt (om du ønsker, selvfølgelig). Eventuelt hold en fest når du kommer hjem.

Lovlig bindene ekteskap – ting å tenke på

Før du rømmer av gårde med slør på slep må du huske på å undersøke kravene. Hvilke papirer trengs? Har du i det hele tatt lov til å gifte deg på det stedet eller i det landet du har valgt? Hvis du skal til utlandet, dersom du er i tvil er det lurt å kontakte lokale myndigheter for å forsikre deg.

Reis – vær fri, og ikke lås deg til de mest populære stedene

Selvfølgelig, Vegas er jo gøy, og Gretna Green er et typisk elopement reisemål med masse historie, men elopement har muligheten til å ta deg hvor som helst (bare husk poenget over).

Stor hvit brudekjole eller bikini og blomsterkrans – valget er ditt (uansett hva det betyr)

Eloping handler om deg. Gjør det på en måte som reflekterer deres personlighet og stil. Du trenger ikke føle at du ikke kan ha en stor hvit kjole, dramatisk hår og sminke for den røde løper. Tradisjonell kjole og løfter er like gyldig som olabukser og løfter skrevet på flyet før en super fjelltur til topps for å gifte dere.

Fotograf – dette er uvurderlig (kanskje mer når dere skal elope)

Bryllupsbildene dine blir som den invitasjonen man ikke fikk – minner fra dagen for de som ikke var der. For dere som par, er valget av fotograf noe dere ikke bør ta lett på før denne dagen. For å se mine beste tips til hvordan du kan velge den beste fotografen kan du se HER

Og med det er elopement undervisningen ferdig. Nå gjenstår det bare å pakke sakene deres og dra i vei!

Leave a Comment

Portrett Ingvild

Hei jeg heter Ingvild

Jeg vil aller helst være ute å ta bilder av fine par. Jeg bor med hunden og kjæresten min i Kristiansand, og jeg elsker å reise på jakt etter vakker natur og kjærlighetshistorier.

kanskje du også vil lese

hva-gjør-vi-med-bryllupet-nå.jpg

Hva gjør vi med bryllupet?

Hvorfor er bryllupsfotografering så dyrt

Hvorfor er bryllupsfotografering så dyrt?

Derfor bør du alltid printe bildene dine

Derfor bør du alltid printe bildene dine

Gifte dere utendørs?

Gifte dere utendørs?