Hvilket fotoutstyr trenger du for å ta bilder

Hvilket fotoutstyr trenger du for å ta bilder Norway Elopement photographer

Du trenger egentlig ikke mye utstyr for å begynne med foto.

Men du kommer til å trenge:

  • Kamerahus med minst en linse: Standardlinsen som følger med er vanligvis et fint utgangspunkt. Pass på å lese brukerveiledningen for å lære deg å bruke det kamera du har.
  • Nok minnekort: Pass på at du har kameraet innstilt på å ta bilder som er av en viss kvalitet. For å få best mulig resultat bør du vurdere å ta bilder i råformat, men de tar mye plass.
  • En data med lagringsplass (og/eller en harddisk): Du må kunne lagre og redigere bildene dine. Jeg foretrekker Adobe Lightroom når jeg redigerer, men du kan finne noen enkle redigeringsprogram på nett, som ofte er gratis. Sørg for at du har backup av bildene dine, enten på en harddisk eller i en sky. 
  • Rengjøringsutstyr: Linsen på kamera må rengjøres jevnlig for å bli kvitt støv og merker. En god blåse og en microfiberklut fra ebay fungerer fint.
  • Ekstra batterier: Ikke undervurder behovet for batterier. Ta alltid med deg minst ett ekstra.

Kanskje dette utstyret også er noe for deg:

  • Veske: Det er en god idé å ha en kameraveske for å beskytte utstyret og for å ha alt på en plass når du skal ut å ta bilder.
  • Kortleser: Hvis du har en kortleser kan det gjøre det mye enklere og raskere å overføre bilder fra kamera til datamaskin, men det er ikke et must.
  • Kamerastativ: Avhengig av typen bilder du skal ta kan et stativ være nyttig. Hvis du vet du skal bruke lang lukkertid er det vanskelig å klare seg uten.

Så vel som å lære å bruke ditt eget kamera kan det være en god idé å ta et fotokurs for å lære om eksponering, lys, komposisjon og hvordan du kan ta det bildet du ønsker.

Leave a Comment

Portrett Ingvild

Hei jeg heter Ingvild

Jeg vil aller helst være ute å ta bilder av fine par. Jeg bor med hunden og kjæresten min i Kristiansand, og jeg elsker å reise på jakt etter vakker natur og kjærlighetshistorier.

kanskje du også vil lese

marie-kenneth-mai-170605

Gjør bildene dine bedre med regelen om tredjedeler – grunnleggende komposisjon

Dybdeskarphet – det viktigste virkemiddelet for en fotograf?

HVORDAN LYS PÅVIRKER FOTOGRAFERING – DEL 2: lyskilder, og hva du bør se etter

Hva er ISO, hvordan virker det og hvorfor det har noe å si for deg