Hvordan velge riktig bryllupsfotograf

Hvordan velge riktig bryllupsfotograf Norway Elopement photographer
Det er mange faktorer å tenke på når du leter etter riktig bryllupsfotograf. Jeg har nevnt noen av de viktigste her.

Du må like bildene fotografen har tatt tidligere

Se gjennom fotografens portefølje. Er det slik du vil at deres bryllupsdag skal se ut? Prøv også å legge merke til om bildene ser like ut i forhold til redigering og stil slik at du vet at du kan forvente det samme.

Lys er alfa og omega for fotografer. Og hver fotograf bruker lyset på sin måte. Ønsker du lyse og duse bilder? Mørke og stemningsfulle? Bare naturlig lys eller kule effekter? Du må bestemme deg og velge en fotograf som tilbyr dette, og ikke forvente at du kan fortelle fotografen hva du ønsker senere. Spør om å få se bilder fra ulike lyssituasjoner for å se hvordan fotografen takler det om du er i tvil.

Det er også viktig at du liker fotografen

Du burde også møte fotografen før du booker – enten over Skype eller ansikt til ansikt hvis du har mulighet til det. Dere komme overens. Dere skal tross alt tilbringe store deler av bryllupsdagen deres sammen, og hvis du ikke kan slappe av og være dere selv sammen med dem, kommer du sannsynligvis ikke til å like bildene heller. Bli kjent med fotografen. Lær om motivasjonen deres, og hva slags erfaring de har.

Hvordan er deres evne til å fortelle historier

Forteller fotografen en historie gjennom bildene eller er det kun fine bilder? Er det detaljer og oversiktsbilder i porteføljen? Tar de bilder av gjestene som koser seg og alle de små øyeblikkene i mellom? Kanskje ønsker du bare poserte bilder i bryllupsklærne, eller kanskje du vil ha hele historien- uansett må du legge merke til hva fotografen har å tilby før du velger dem. Bare fordi noen er en god fotograf, betyr ikke nødvendigvis at de er en god bryllupsfotograf.

Ikke glem budsjettet

Har du råd til fotografen, eller kan du kanskje flytte rundt på noen ting i budsjettet for å få plass til drømmefotografen? Du kommer nok ikke til å angre på det. Det er tross alt bildene du sitter igjen med etter bryllupet er over. Hvis fotografen du vurderer koster mindre enn de andre fotografene bør du finne ut hvorfor. Kanskje er det en relativt ny fotograf, som ønsker å bygge porteføljen sin. Eller kanskje det ikke er like mye inkludert i prisen som hos de andre fotografene du har undersøkt. Pass på å gjøre grundig research så du vet hva du får.

Jeg håper du følger magefølelsen din! Og- her har du en liste over spørsmål du kan stille fotografen. Lykke til, og si fra om du lurer på noe.

Leave a Comment

Portrett Ingvild

Hei jeg heter Ingvild

Jeg vil aller helst være ute å ta bilder av fine par. Jeg bor med hunden og kjæresten min i Kristiansand, og jeg elsker å reise på jakt etter vakker natur og kjærlighetshistorier.

kanskje du også vil lese

hva-gjør-vi-med-bryllupet-nå.jpg

Hva gjør vi med bryllupet?

Hvorfor er bryllupsfotografering så dyrt

Hvorfor er bryllupsfotografering så dyrt?

Derfor bør du alltid printe bildene dine

Derfor bør du alltid printe bildene dine

Gifte dere utendørs?

Gifte dere utendørs?