Nettopp blitt forlovet – hva nå?!

Så dere har nettopp blitt forlovet?! Gratulerer så masse med å ha funnet den rette og å ha tatt valget om å tilbringe resten av livene deres sammen. Nå må dere feire! Nyt det! Og ikke la dere bli overveldet over alles meninger og spørsmål.

Kos dere sammen

Ok, kanskje litt opplagt, men ta dere tid til å være sammen, bare dere to, før dere begynner å planlegge, og før dere forteller noen de store nyhetene. Gå på date, eller kanskje ta en helgetur sammen for å feire. Du kommer ikke til å angre;) Det er tross alt det dette handler om; dere to! Hvorfor ikke avtale en forlovelsesfotografering med en gang for å skape noen varige minner av denne tiden i livene deres!?

Del det med verden

Fortell familie og nære venner ansikt til ansikt eller over telefon før du deler på sosiale medier. Men pass på at du ikke begynner å invitere folk helt enda.

Begynn å dagdrøm om bryllupsdagen

Virkeligheten kommer til å dukke opp før eller senere uansett, så begynn å drømme mens du kan. Gå til Pinterest og begynn å skape ditt eget drømmebryllup. Skriv ned, og fyll et pinterest-board med, det du aller helst ønsker deg. Dette kommer til å være til mye hjelp senere når du faktisk må ta noen avgjørelser. Men husk at dette er til inspirasjon. Målet er ikke å lage en kopi eller å bli opphengt om et bryllup som er helt urealistisk 🙂

Sett opp et budsjett

Beklager, men dette er ganske så viktig. Du må finne ut hvor mye du kan bruke på bryllupet før du ta noen avgjørelser. Betaler dere alt selv, eller får dere noe hjelp? Har dere allerede spart opp endel? Hvor mye kan dere spare pr måned fremover? Antallet gjester er faktisk den største andelen av budsjettet, så det kan være en idé å lage et utkast til gjestelisten.

Bli inspirert

Nå som du faktisk vet hvor mye penger du har å bruke kan du begynne den ekte jakten på bryllupsinspirasjon. Gå tilbake til inspirasjonen fra drømmebryllupet, og finn ut hva slags stil og type bryllup som går igjen. Er det et sommerbryllup hjemme i hagen? Kanskje du drømmer om et bryllup på fjellet med masse snø? Er det bare dere to, eller alle dere kjenner? Er det formelt eller avslappet?

Tenk på planleggingstidslinjen

Trenger dere å spare opp midler i ett år? Ble du forlovet i jula, men ønsker et sommerbryllup kan det være du trenger helt til neste sommer på å planlegge hvis det skal være et stort bryllup. Det er mye som skal på plass. Etter å ha kommet frem til typen bryllup dere ønsker kan du begynne å se etter leverandørene du trenger (lokale, vigsler, fotograf, bryllupsplanlegger, frisør, etc.). Det er lurt å vurdere flere aktuelle datoer, og sjekk med nærmeste venner og familie om de er ledige da.

Vær organisert

Hold orden på kontakt med leverandører og tidslinjen med en perm eller et digitalt planleggingsverktøy. Ved å holde alt på en plass gjør det arbeidet så mye lettere, og det er mye enklere å be om hjelp hvis du klarer å holde orden. Vurder å engasjere en bryllupsplanlegger.

Begynn planleggingen

Det er på tide å begynne arbeidet! Start med å undersøke bryllupslokaler, lage en gjesteliste, booke fotografen og let etter drømmekjolen.

Ha det gøy, prøv å ikke stresse, og viktigst av alt – kos dere sammen og nyt denne tida!

Leave a Comment

Portrett Ingvild

Hei jeg heter Ingvild

Jeg vil aller helst være ute å ta bilder av fine par. Jeg bor med hunden og kjæresten min i Kristiansand, og jeg elsker å reise på jakt etter vakker natur og kjærlighetshistorier.

kanskje du også vil lese

hva-gjør-vi-med-bryllupet-nå.jpg

Hva gjør vi med bryllupet?

Hvorfor er bryllupsfotografering så dyrt

Hvorfor er bryllupsfotografering så dyrt?

Derfor bør du alltid printe bildene dine

Derfor bør du alltid printe bildene dine

Gifte dere utendørs?

Gifte dere utendørs?