Regn på bryllupsdagen: Overlevelsesguide, tips og råd

Dere valgte vel bryllupsdagen med været i tankene, gjorde dere ikke? Som dagene nærmer seg blir yr.no sjekket oftere og oftere. Kanskje, bortsett fra hvis dere tar dere fem minutter til å lese denne posten.

“Life isn’t about waiting for the storm to pass…

It’s about learning to dance in the rain”

Grå, regnfylt bryllupsdag? Det er på tide å tenke kreativt..

Kanskje i stedet for å frykte det burde dere håpe på litt regn – og at det spennende som følger med. Gjesteparaplyer og kule støvler? Kanskje en barfot brud og sølepytter å hoppe i. Bilder av dere der dere danser i regnet. Hvis ikke det er romantisk så vet ikke jeg…

Og så mener jeg å ha hørt at litt regn i sløret faktisk betyr lykke.

Nå – litt om det praktiske om det skulle regne på bryllupsdagen

Hvis vi skal være helt ærlige, så byr kanskje regn på noen flere utfordringer angående logistikk og det praktiske. Slik forbereder dere dere på storm..

  1. Hør med de ulike leverandørene dere skal bruke

Kommer blomsterdekoratøren til å måtte gjøre noen endringer i siste øyeblikk? Kan musikerne fortsatt stille? Trenger catererne noe spesielt? Samarbeid med de ulike for å sørge for at alt er tenkt på. I tilfeller som dette er en bryllupsplanlegger greit å ha..

  1. Planlegg som om det kommer til å regne

Enten det er juni eller desember, i København eller California, så er det lurt å anta at det kommer til å regne, og planlegg deretter.

  1. Kommer regn til å endre på rekkefølgen på dagen?

Hvis det så la gjestene vite hva som skjer “tilfelle regn” på invitasjonene. Ettersom dagen går gi noen ansvar for å følge med på værmeldingen og endre dagen deretter. 

  1. Ha noen få nyttige hjelpemidler klare

En kurv full av pledd til gjestene? Paraplyer? Varmelamper, gløgg og kakao. Hvorfor ikke gjøre det beste ut av regnet.

  1. Vær praktisk når det kommer til hår og sminke

Regn er ikke akkurat det beste som kan skje med bryllupshår og -sminke. Og enda verre hvis luftfuktigheten er høy. Vannfast sminke er en selvfølge, og gi forloveren ansvaret for å fikse på sminken underveis. 

Når det kommer til håret er det kanskje lurt å velge en mer rotete frisyre eller hva med en blomsterkrans som kan holde håret på plass i vinden.

Og hvis sola skinner? Det kan kanskje være kjedelig det også…

Tro det eller ei, så er strålende sol gjerne en utfordring for bildenes del. Og det kan faktisk bli for varmt også. Tips til det finner dere her.

Leave a Comment

Portrett Ingvild

Hei jeg heter Ingvild

Jeg vil aller helst være ute å ta bilder av fine par. Jeg bor med hunden og kjæresten min i Kristiansand, og jeg elsker å reise på jakt etter vakker natur og kjærlighetshistorier.

kanskje du også vil lese

hva-gjør-vi-med-bryllupet-nå.jpg

Hva gjør vi med bryllupet?

Hvorfor er bryllupsfotografering så dyrt

Hvorfor er bryllupsfotografering så dyrt?

Derfor bør du alltid printe bildene dine

Derfor bør du alltid printe bildene dine

Gifte dere utendørs?

Gifte dere utendørs?