5 ting dere bør tenke over før dere bestemmer bryllupsdatoen

5 ting dere bør tenke over før dere bestemmer bryllupsdatoen Norway Elopement photographer

Avhengig av typen bryllup dere ønsker, så er det vanlig å bruke 6-12 måneder på å planlegge det. Jo nærmere dere kommer bryllupsdagen, jo større er sjansen for at flere av leverandørene dere ønsker å bruke er opptatte. Hvis dere planlegger et stort bryllup, eller hvis dere har spesifikke leverandører dere ønsker å bruke er det lurt å begynne 1-2 år på forhånd.

Først og fremst- start med å se for dere dagen. Hvis dere har et inspirasjonskart – hvordan ser det ut? Ser dere for dere snø eller blomster? Har dere et spesifikt lokale eller fotograf dere ønsker?

Med tankene på dette i bakhodet har dere her noen faktorer dere kan tenke gjennom:

Sesonger, vær og høytider

 • Er drømmebryllupet utendørs, eller kanskje ved juletider? Tenk på hva slags stil dere vil at bryllupet skal ha, og hvilken sesong som passer best.
 • Hva er de mest populære månedene å gifte seg der dere vil ha bryllupet? Her i Norge er mai, juni og august bryllupsmånedene med store bokstaver, men hvis dere ser for dere et destinasjonsbryllup er det lurt å sjekke opp i. Været er sannsynligvis på sitt fineste på denne tida, men det er gjerne også dyrest. Husk at dere aldri kan vite hva slags vær dere får på dagen, så vær forberedt på alt.
 • Tenk på deres egen, og gjestenes, komfort. Er dere forberedt på å ta portrettbilder i minusgrader? Er forloveden din klar for å ha på seg dress midt på sommeren? Og hva med gjestene deres?
 • Vil dere at bryllupsdagen skal passe sammen med en høytid, eller vil det gjøre det vanskelig for gjestene deres? Tenk over helligdagene som fins i løpet av sesongen dere har sett for dere, og prøv å treffe eller unngå disse. Det er gjerne dyrere å ha et bryllup rundt en høytid, og tenk over om det er en passende tid for dere og gjestene og ta fri fra jobb.
 • Nå burde dere ha begrenset dere ned til en eller to sesonger.

Budsjett

 • Å ha bryllupet på en ukedag eller i lavsesongen er billigere, men gjestene må kanskje ta (mer) fri fra jobb for å kunne komme.
 • Jo lenger tid dere har på planleggingen, jo flere tilgjengelige leverandører har dere å velge blant.
 • Ved å ta budsjettet i betraktning vet dere om dere burde satse på et bryllup utenfor høysesong og helger.
 • Utenfor sesong kan blomster være veldig dyre.

Tid til å planlegge

 • Gi dere selv nok tid. Det er sannsynligvis ingen grunn til å forte seg, så spar dere fra mye stress ved å ta dere god tid, og ikke sett bryllupsdatoen til for tidlig.
 • Det kan være dere også må ta helsen til enkelte av gjestene i betraktning. Kanskje har en av dere en eldre bestemor som dere ønsker at skal kunne komme i bryllupet.

Tilgjengelige leverandører

 • Jo nærmere dere kommer bryllupsdatoen, jo flere leverandører er opptatt. Og jo mer stresset blir dere. Kjolen tar kanskje 4-12 måneder å få. Og så må du faktisk finne en du vil ha. Hvis dere skal gifte dere i en kirke må denne være ledig. I tillegg har dere også festlokale, frisør, fotograf, etc.
 • Begrens valgene til noen få potensielle datoer, og start å undersøke hvilke leverandører som er ledige.

Bryllupsdato

 • Har dere et ønske om å ha en dato som er lett å huske, som jubileumet deres? Det er en god idé å høre med nærmeste familie før dere velger å gifte dere på deres dag, enten det er en bursdag eller en bryllupsdag.
 • Nå burde dere være klar for å sette den endelige datoen.

Når alt kommer til alt er dette deres valg, og du må prioritere og bestemme hva som er viktigst. Lykke til og del gjerne deres beste råd eller bekymringer under.

Leave a Comment

Portrett Ingvild

Hei jeg heter Ingvild

Jeg vil aller helst være ute å ta bilder av fine par. Jeg bor med hunden og kjæresten min i Kristiansand, og jeg elsker å reise på jakt etter vakker natur og kjærlighetshistorier.

kanskje du også vil lese

hva-gjør-vi-med-bryllupet-nå.jpg

Hva gjør vi med bryllupet?

Hvorfor er bryllupsfotografering så dyrt

Hvorfor er bryllupsfotografering så dyrt?

Derfor bør du alltid printe bildene dine

Derfor bør du alltid printe bildene dine

Gifte dere utendørs?

Gifte dere utendørs?