Tingene gjestene skulle ønske dere hadde tenkt på

Vi har alle sammen vært der – bryllupet hvor vi såvidt utvekslet noen ord med det lykkelige paret – utendørsseremonien som virkelig var en prøvelse – bordkartet som var et TOTALT mareritt. Greit nok, det var deres spesielle dag, men du vil at din skal være annerledes – en dag gjestene dine kan nyte, med mange små detaljer gjennom hele dagen som virkelig får gjestene dine til å føle seg verdsatt.

Gjestene dine – Bryt isen

Gjestelisten din inneholder garantert kollegaer side om side med søskenbarn, fedre side om side med venner. Mange av gjestene dine kommer ikke til å vite hvem alle andre er – som lett kan føre til stive og anstrengte samtaler rundt bordet.

Å bryte isen mellom gjester kan være så lett som å introdusere dem for hverandre, designe en liten flyer, eller å lage en Facebookgruppe i forkant hvor folk kan bli kjent i tiden før bryllupet.

Hva skjer? Når? (Og har jeg tid til å løpe på toalettet?!)

Fra seremonien til champagneskål, videre til middag, taler, og nattmat – hvert eneste bryllup er en eneste virvelvind av små øyeblikk som virkelig kan få gjestene til å lure på om det i det hele tatt er tid til å løpe på toalettet.

Den enkle løsningen? Lag et program slik at alle vet hva som skal skje igjennom dagen, og når – inkluder mat og aktiviteter, og fortell dem når og hvor gruppebilder blir tatt.

Tenk på komfort

Midtsommerbryllup? Hvitt vinterbryllup? Uansett årstid, så er det stor sannsynlighet at gjestene enten kommer til å bli for varme eller for kalde i løpet av kvelden. Så tenk på ting som tepper om det er kaldt, eller vifter og flasker med vann om det er fare for at det kan bli varmt. Og uansett hva værmeldingen sier, det er alltid lurt å ha klart noen paraplyer i tilfelle – uansett årstid.

Få gjestene til å føle seg sykt bra de også

Lag følelsen av at gjestene er på en rød løper ved å gjøre klart en god variasjon av bildeeffekter. Tenk fotoboks, rekvisitter og store bilderammer. Du kan til og med slå sammen gjesteboken med et polaroidkamera – så gjestene kan lime inn et bilde ved siden av sine hilsener. Det er tross alt ikke hver dag de pynter seg til fest.

En rask avskjed?

Det kommer garantert til å bli en vakker, men lang dag – men husk å tenke på de som vil (eller burde) dra tidligere. Dette inkluderer både de eldre og yngre, men også de som ellers vil føle seg ubekvemme om de må snike seg ut.

Husk kart – GPS eksisterer ikke her!

Så du har valgt et nydelig sted for bryllupet – i skjønn natur. Det eneste problemet er, det er i ingenmannsland – og veien fra seremonien til festen er ikke støttet av GPS. Om dette høres ut som deres planlagte bryllup, tenk på å om det er mulig å sette opp transport fra seremonien til festlokalet.

“Hvor ble de av?!”

Fotoshooten – et av de viktigste momentene i dagen – den delen hvor minnene blir fanget for resten av livet dere skal dele sammen. Hvor lang tid trenger dere til dette? 1 time, 2, 3, 4?! Selv om fotoshooten i seg selv skal være et fint minne og en hyggelig opplevelse (i hvert fall med riktig fotograf), så ikke glem at dette er tid dere ikke får tilbrakt med gjestene deres.

Istedenfor en lang fotoseanse mellom seremonien og middagen tenk på muligheten for en first-look og velg en fotograf som er flink på å fange dagen underveis – istedenfor kun under en privat fotoshoot – det er jo tross alt der den ekte historien ligger. Pass på at dere også får mulighet til å snike dere unna for en kort shoot i solnedgangen (helt ærlig, så er det en av mine favorittider på døgnet for bilder – mykt, romantisk lys er virkelig noe av det som driver kreativiteten min).

Leave a Comment

Portrett Ingvild

Hei jeg heter Ingvild

Jeg vil aller helst være ute å ta bilder av fine par. Jeg bor med hunden og kjæresten min i Kristiansand, og jeg elsker å reise på jakt etter vakker natur og kjærlighetshistorier.

kanskje du også vil lese

hva-gjør-vi-med-bryllupet-nå.jpg

Hva gjør vi med bryllupet?

Hvorfor er bryllupsfotografering så dyrt

Hvorfor er bryllupsfotografering så dyrt?

Derfor bør du alltid printe bildene dine

Derfor bør du alltid printe bildene dine

Gifte dere utendørs?

Gifte dere utendørs?