Gode grunner til at dere bør vurdere å ha to bryllupsfotografer

Fordeler ved å ha to bryllupsfotografer

  • Dere kan få flere dokumentariske bilder av gjestene under festen. Den assisterende fotografen kan ta fotojournalistiske bilder, mens hovedfotografen tar portrettbildene. I tillegg får dere også ekstra backupbilder av hele dagen.
  • Dere får to perspektiver på alt. Dette er spesielt en fordel under vielsen, da en av fotografene kan være foran, og en bak i vielseslokale for å doble dekningen.
  • To fotografer kan dele seg opp under forberedelsene slik av en kan være med bruden og den andre med brudgommen. Bryllupsdagen er over før dere vet ordet av det og man går glipp av mye av det som skjer. Ved å ha to fotografer får dere se mye mer av dagen enn ellers. Det er mer journalistisk og dokumenterende.

Hvordan jeg jobber

Jeg elsker å jobbe alene, og jeg har har ingen problemer med å dekke en normal bryllupsdag på egenhånd. Før dagen sørger jeg for at vi har snakket om kjøreplanen for dagen for å sikre at logistikken er i orden, og at alle hendelser blir dekket så godt som mulig. Det betyr kanskje at bruden må gjøre seg klar tidlig nok til å gi meg tid til å komme meg til kirken for å få noen bilder av den spente brudgommen og gjestene. Eller at det bare er tid til et begrenset antall gruppebilder. Hvis dere på noe tidspunkt i prosessen finner ut at en ekstra fotograf hadde vært fint, kan dere være trygg på at jeg velger en jeg samarbeider veldig bra med, og at våre bildestil er veldig lik.

Jeg anbefaler at dere har to fotografer hvis…

  • bruden skal gjøre seg klar lagt fra vielsen
  • brudgommen skal gjøre seg klar på et annet sted enn bruden
  • dere skal ha et stort bryllup
  • dere ønsker å ha mange gruppebilder

Men ulempene er..

Hvis dere velger å ha to bryllupsfotografer er selvsagt de ekstra kostnadene en bakdel. I tillegg er det flere kamera i omløp for å dokumentere alt. Vi er selvfølgelig diskret, men det er viktig å være obs på det på forhånd.

Alt i alt kommer det an på hva slags bryllup dere planlegger. Skal du ha et stort bryllup der mye skjer er kanskje to fotografer et opplagt valg for deere. Men ved et lite budsjettbryllup er det ikke en nødvendighet..

Lykke til, og ikke vær redd for å spørre fotografen deres hva de anbefaler.

Leave a Comment

Portrett Ingvild

Hei jeg heter Ingvild

Jeg vil aller helst være ute å ta bilder av fine par. Jeg bor med hunden og kjæresten min i Kristiansand, og jeg elsker å reise på jakt etter vakker natur og kjærlighetshistorier.

kanskje du også vil lese

hva-gjør-vi-med-bryllupet-nå.jpg

Hva gjør vi med bryllupet?

Hvorfor er bryllupsfotografering så dyrt

Hvorfor er bryllupsfotografering så dyrt?

Derfor bør du alltid printe bildene dine

Derfor bør du alltid printe bildene dine

Gifte dere utendørs?

Gifte dere utendørs?